fbpx

ARTICOLE ȘI INFORMAȚII UTILE

Cele mai noi articole și evenimente

Straturile pielii

Epiderma este stratul superior al pielii si este prima bariera intre organismul uman si mediul exterior. Este alcatuita din 3 tipuri de celule si anume: keratinocite, melanocite si celulele Langerhans. Keratinocitele sunt responsabile de sinteza proteinei numita keratina, ele fiid cele mai numeroase elule de la nivelul epidermei. In stratul bazal al epidermei sunt prezente celule care pierd treptat din cantitatea de apa continuta, aplatizandu-se si deplasandu-se catre stratul superior.

La finalul ciclului lor de dezvoltare, acestea ajung in stratul superior numit "stratum corneum". Pielea umana se reinnoieste la 28-60 de zile, pe masura ce inaintam in varsta perioada de regenerare celulara a stratului cornos se mareste. Persoanele care fac tratament de peeling chimic sau mecanic, isi reinoiesc mult mai rapid acest strat.
Image
Melanocitele- celulele producatoare de melanina, pigment al carui rol este acela de colorare a pilii( pigmentarea). Melanocitele au rol in protectia impotriva razelor UV.

Celulele Langerhans sunt bariera principala a sistemului imun, sunt capabile sa recunoasca si sa elimine organismele straine. Dermul este stratul mijlociu al pielii, localizat intre epiderma si hipoderma. Atat colagenul, cat si elastina sunt proteine vitale pentru elasticitatea acestui organ.

Dermul contine capilare sangvine, noduli limfatici, glande sebacee, foliculi pilosi, terminatii nervoase si muschi. Este responsabil de integritatea structurala, elasticitatea, rezistenta tegumentelor si dezechilibrele in producerea sebumului. La nivelul dermului apar ridurile, motiv pentru care tratamentele care presupun ameliorarea acestora trebuie sa tinteasca penetrarea principiilor active in derm pentru a-si dovedi eficacitatea. Hipoderma- situata sub derm, este alcatuita in mare parte din tesut adipos.

Actioneaza ca un absorbant de socuri si ca un izolator termic, protejand tesuturile din profunzime de traumele mecanice si termice. Este bogata in vene si artere. Grija pe care o acordam ingrijirii epidermei determina aspectul tenului : obosit, uscat, ridat sau foarte gras.

ABONARE LA NEWSLETTER

Fii la curent cu ultimele noutăți abonându-te la Newsletter-ul nostru.

LULU SKINCARE

Ne dorim sa va oferim produse cu rezultate vizibile,
de aceea formulele noastre sunt pure, concentrate
si eficiente. Toate formulele noastre sunt originale,
create si testate de noi pe fiinte umane.
Image

INFO CONTACT

str. Daniel Renard nr. 42
loc. Cisnădie, jud. Sibiu
E-mail: contact@luluskincare.ro
Tel: (+40) 746-63.63.86
payment-card-img

Copyright © LuLu Skincare 2022. All Rights Reserved | Crafted by Wolf Concept

CONTACT

E-mail: contact@luluskincare.ro
Tel: (+40) 746-63.63.86