fbpx

ARTICOLE ȘI INFORMAȚII UTILE

Cele mai noi articole și evenimente

De ce sapun natural?

Sapunul fara sapun sau sapunul dermatologic are multe din calitatile sapunului: spala ca un sapun, spumeaza ca un sapun si are textura sapunului. Si, cu toate acestea, nu este sapun! Recomandat pentru pielea sensibila de dermatologi prin anii cincizeci, sapunul nostru miraculos nu avea nimic natural: detergent, agent spumant, parafina, conservanti, parfumuri de sinteza.

Fiind atat de practice, gelurile de dus si sapunurile lichide sunt clasificate in familia detergentilor si nu au nimic de invidiat la lichidele dumneavoastra de spalat vasele. Ele se golesc la fel ca o sticla de vin, cu diferenta ca ambalajul lor de plastic se recicleaza dificil.

Detergentii sunt produsi si utilizati la nivel de mai multe milioane de tone anual. Anumite componente sunt greu biodegradabile si se pot regasi in circuitul acvatic. Influenta nefasta a detergentilor este deja constatata, in special asupra vietatilor marine, reprezentand o lovitura la nivelul lantului alimentar si de habitat. Sapunurile naturale din ziua de azi nu se compara cu sapunurile de casa preparate de bunicile noastre.

Sapunurile naturale facute in zilele noastre au forme variate, culori frumoase, arome placute cu efecte deosebite asupra pielii si ne aduc buna dispozitie de la dusul de dimineata.

Sapunul natural, obtinut prin metoda la rece, e compus din uleiuri vegetale si grasimi care se saponifica prin actiunea sodei caustice. Formula este realizata astfel incat o parte din uleiuri sa nu se saponifice, prin urmare, produsul final va curate pielea dar o va si ingriji, datorita surplusului sau de grasimi. In prezent producatorii se straduiesc sa transforme sapunul intr-un produs de lux pentru ingrijirea pielii. In urma procesului de saponificare la rece se produce glicerina naturala care ramane in produs,spre deosebire de cele preparate industrial. Efectul de ingrijire al pielii in urma folosirii sapunului natural se datoreaza ingredientelor alese cu grija. Sapunul natural poate contine ingredient cu efecte deosebite asupra pielii cum ar fi mierea, plantele medicinale, sucuri de fructe si de legume.

Este foarte raspandita idea gresita conform careia sapunul distruge invelisul protector acid al pielii. In realitate, sapunul nu dauneaza pielii. Nivelul pH al sapunului natural este de 9-10, fiind un reactor bazic. Acesta nu afecteaza pielea, deoarece dupa un anumit timp pielea isi reface nivelul propriu al pH-ului. Sapunul spala tot: mizeria, praful, grasimea, respectiv celulele moarte. In cazul sapunului natural, procentul de grasime in exces echilibreaz pH-ul acestuia, pielea fiind astfel mai protejata decat in cazu folosirii unui sapun din comert.
Image
Avantajul sapunului preparat la rece:

- toata glicerina rezultata in urma saponificarii este conservata; ea produce un efect hidratant inconfundabil.
- absenta incalzirii permite utilizarea de uluiuri vegetale si esentiale fara a le altera proprietatile.
- are in compozitie numai ingredinte naturale.
- impactul asupra mediului este nul.
- pielea nu este agresata chimic.
- uleiurile esentiale au un miros deosebit dar si proprietati terapeutice.
- este o alternative sanatoasa fara efecte secundare.
- pielea este cu adevarat respectata.

Reclamele ne fac sa credem ca folosind o crema sau alta, un gel de dus sau altul, ne vom simti mai tineri, mai frumosi, mai atragatori sau mai sanatosi. Multe persoane au ajuns sa-si dea seama ca au nevoie de altceva decat le ofera rafturile magazinelor, fie ca e vorba de hrana, de imbracaminte sau de produse de ingrijire. Ceva mai personal, mai sanatos, ceva care sa nu dauneze asa de mult mediului inconjurator.

ABONARE LA NEWSLETTER

Fii la curent cu ultimele noutăți abonându-te la Newsletter-ul nostru.

LULU SKINCARE

Ne dorim sa va oferim produse cu rezultate vizibile,
de aceea formulele noastre sunt pure, concentrate
si eficiente. Toate formulele noastre sunt originale,
create si testate de noi pe fiinte umane.
Image

INFO CONTACT

str. Daniel Renard nr. 42
loc. Cisnădie, jud. Sibiu
E-mail: contact@luluskincare.ro
Tel: (+40) 746-63.63.86
payment-card-img

Copyright © LuLu Skincare 2024. All Rights Reserved | Crafted by Wolf Concept

CONTACT

E-mail: contact@luluskincare.ro
Tel: (+40) 746-63.63.86